COLUMBUS TÖKÉLETES RUHA- ÉS BATIKFESTÉK

COLUMBUS TÖKÉLETES RUHA- ÉS BATIKFESTÉK

 

         Kiválóan alkalmas selyem, pamut, vászon és egyéb textíliák festésére.

Ez a termék 58 féle színben kerül forgalomba, ezen felül egymással tökéletesen keverhetők, ami szinte végtelen színárnyalat létrehozására alkalmas.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Hagyományos festési eljárás, főzés:

 

A festéket 1-2 liter vízben feloldjuk. Az anyagot a festés előtt mossuk ki (különben a textílián maradó szennyeződés foltot hagyhat) és beletesszük a festőedénybe, amire annyi vizet teszünk, hogy ellepje a textíliát, majd a melegedő vízhez egyenletesen hozzáöntjük a festékoldatot és állandó keverés mellett egy órán át forraljuk a festéklében. Sötét színek esetén a festékkel együtt adagonként 1-2 maréknyi konyhasót is oldjunk fel a vízben. A megfestett anyagot a festéklében hagyjuk kihűlni. Fontos: a festés után a ruhát mossuk ki, hogy a felesleges (meg nem kötött) festék eltávozzon a textíliából.

 

Gépi festés:

 

Az anyagot a festés előtt kimossuk!

Automata mosógépben történő festés esetén a lehető legnagyobb hőfokú és leghosszabb időtartalmú programra állítsuk be mosógépünket. A festéket 1-2 liter vízben egy marék konyhasóval feloldjuk, majd  a textília behelyezése előtt mosógép dobjába öntjük.

Ha módunk van rá,  úgy programozzuk a mosógépet, hogy az első öblítő víz leeresztése előtt 30 percre szakítsa meg a mosást.

 

Néhány jellemző alternatív felhasználási terület:

 

-         Batikolás: a batikolás során igen változatos ruhadarabokat készíthetünk, amelynek csak az egyéni fantázia szabhat határt. Nagyon sokféle eljárás létezik aminek következtében ezeket leírni nem áll módomban, de az internetes fórumokon elleshetjük azokat a fortélyokat amiket a már gyakorló háziasszonyok professzionális szinten végeznek.

 

-         Papírfestés, szárazvirág festés: Annyiban tér el a ruhafestéstől, hogy a megfestendő munkadarabot elég csak langyos, vagy hideg festékoldattal kezelni.